Schat

02/05/2014

Na onze verhuizing naar Amerika blijk ik na de eerste drukke maanden opeens te verdrinken in de vrije tijd. Echtgenoot iedere dag langdurig naar zijn werk, kinderen naar school en zelf noodgedwongen werkloos.
Mijn grootste excuus om niet te hoeven sporten, geen tijd, valt opeens weg. Ik besluit voor het eerst van mijn leven lid te worden van een sportschool. Het wordt de YMCA, drie straten van ons huis.
“We build strong kids, strong families for a strong community,” staat er met koeienletters boven de hoofdingang.
Eugh, teiltje.
Toch maar naar binnen voor een inschrijfformulier.
Een dag later hijs ik me thuis in een, naar ik hoop, neutrale outfit en rijd naar de Y om me daar strong te laten maken.
Mijn eerste bezoek aan een sportschool. Er zullen er nog vele volgen……

Schat

Hoe ze het voor elkaar krijgt weet ik niet, maar het meisje naast me is erin geslaagd haar benen op een heel bijzondere wijze door de stangen van het fitnessapparaat te vlechten.
“Schat, hoe kan ik nou die gewichten heffen?” roept ze naar haar vriendje.
Schat komt en let geduldig uit dat die ene stang onder haar knieholte moet.
Het meisje is beeldschoon. Haar vriendje daarentegen is een bleke slungel met teruggeslagen kin. Heel anders dan de trainer die nonchalant rondhangt. Over de schouders van haar vriendje kijkt ze af en toe verlekkerd naar de spierballen van de jonge God.
Ik ga toevallig op het apparaat zitten waar Schat net op getraind heeft. Met geen mogelijkheid krijg ik de gewichten van hun plek. Gefronst controleer ik hoe zwaar hij het heeft gezet. Zo! Hij ziet er dan wel niet uit als Schwarzenegger, power heeft hij wel.
De goddelijke spierbal begint inmiddels in het blikveld van het meisje wat oefeningen te doen. Iedere keer als hij de gewichten omhoogstoot kreunt hij sensueel.
Als ik na hem dezelfde oefening wil doen, buig ik me automatisch voorover om het gewicht aan mijn eigen geringe spierkracht aan te passen, maar dat hoeft niet. Hè? 15 kilo maar? Wat een aansteller. Waarom heeft hij zo zitten kreunen? Indruk maken op de dames? Het werkt in ieder geval wel, het meisje blijft begerig naar hem gluren.
Schat staat intussen van een afstand somber naar zijn vriendin te kijken. Hij is op weg naar de uitgang en hij weet het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: