Op hun luie reet

13/11/2015

tosti

“For 99 cents you can get extra bacon.”
De woorden van de serveerster echoën nog na in mijn hoofd als ik naar de grilled cheese sandwich op mijn bord kijk. Het is een Amerikaanse tosti. Amerikaans, omdat er behalve twee soorten kaas, zes plakken ham tussen zitten.
Goed dat ik haar 99c aanbod niet aangenomen had. Zijzelf ongetwijfeld wel, als ik zo haar over haar broek blubberende vetrollen bekijk en haar massieve reet.
Welke doorgedraaide kok stapelt in godsnaam zes plakken ham op één tosti? En waarom liggen er of chips of frietjes naast ieder broodje dat ik bestel? En een emmer cola?
De porties die Amerikanen wegwerken zijn gigantisch. Wat zullen zij zich bekocht voelen als ze in Amsterdam een simpel broodje kaas krijgen.
Vraag een Amerikaan naar een goed restaurant en hij zal zeggen: Ja. Uitstekende tent….. grote porties.
De hele vakantie in Amerika eet ik maar de helft op van wat op mijn bord ligt en toch voel ik me iedere avond de plofkip als ik naar bed ga.
Geen wonder dus dat Amerikanen zo uitdijen. Teveel eten. En bewegen doen ze steeds minder.
Toen ik er woonde verbaasde ik me al over het gebrek aan stoepen. Waarom heb je een stoep nodig, je gaat toch niet lopen?!??
Intussen heb ik geconstateerd dat het aantal handelingen dat je vanuit je auto kan doen toeneemt. De drive thru van McDonald’s bestaat al eeuwen. De drive thru van de bank, vanuit je auto pinnen, ook.
Nu kan je thuis vanachter je computer je boodschappen bestellen en dan, jawel bij de pick-up wordt het voor je achterin je auto gezet. De apotheek heeft zelfs een drive thru en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ze moeten eens van hun luie reet komen, die Amerikanen. Als het kon zouden ze alles vanuit hun auto regelen.
Van een vriend die naar Las Vegas was geweest hoorde ik dat hij een drive by blow job aangeboden had gekregen. Hij heeft trouwens beleefd dát genereuze aanbod geweigerd.

%d bloggers liken dit: