Th.M.Coleman

TH.M. COLEMAN- Pseudoniem voor Dorrie Breek.

Dorrie Breek schrijft scenario´s, columns en boeken. Zij is opgegroeid in Den Haag en vertrok nadat ze haar Atheneumdiploma gehaald had voor haar studie naar Amsterdam.

Zij heeft Vertaalkunde, Frans en Engels, gestudeerd aan het Instituut voor Vertaalkunde van de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft ze een studie MO-a Frans voltooid en haar onderwijsbevoegdheid gehaald.

Na haar studie heeft ze bij een Franse bank, de Société Générale, gewerkt en bij Solvay, een internationaal farmaceutisch bedrijf, waar ze Franse les gaf en verantwoordelijk was voor de talenopleidingen. In die tijd schreef zij stukjes voor het bedrijfsblad van Solvay. Bij de Schrijversvakschool in Amsterdam heeft ze in diezelfde periode een aantal modules gevolgd.

Dorrie heeft zes jaar in het buitenland gewoond, in Amerika (vlakbij New York) en in Zweden (Stockholm). Daar had zij eindelijk de tijd te doen wat ze altijd al wilde: schrijven. Tijdens die buitenlandse jaren heeft zij twee bundels met columns geschreven over de belevenissen van een Nederlands gezin in het buitenland. Na terugkeer bleef ze regelmatig columns schrijven over haar persoonlijke leven.

In december 2013 verscheen haar eerste boek: Andreas, een literaire thriller.

In juni 2019 is ze afgestudeerd aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, richting Scenario.

In augustus 2021 verscheen haar tweede boek Stoer, een roman.

Dorrie is getrouwd en heeft 2 kinderen. Zij woont in Hilversum.

%d bloggers liken dit: