100 Columns

20/05/2016

De lijst met columns die ik op mijn site gepubliceerd heb, wordt steeds langer. Vandaag een mooi rond getal: de honderste.
Goed moment om terug te blikken, nieuwsgierig bestudeer ik de statistieken op mijn website.
De top 5 van meest gelezen columns:

1. Massage
2. Getrouwd
3. Het huishouden
4. Borsten
5. Aznavour

Goh, wat een rare verzameling titels. Nu ik op de Schrijversvakschool zit, zie ik in alles een potentiële schrijfoefening: ‘Maak een zin waar de vijf bovenstaande woorden in voorkomen,’ het zou zomaar een huiswerkopdracht kunnen zijn.
Tja, wat krijg je dan?
Na zijn heerlijke massage van mijn borsten, ben ik met Aznavour getrouwd, maar algauw was hij weer doorlopend op tournee, mij achterlatend met het huishouden.

Nummers 6 t/m 10

6. Spijkerbroek
7. Plassen
8. Austin Healey
9. Voeten
10. Superbowl

Oh, die wordt al moeilijker.
We waren net aan halfuurtje aan het toeren met de Austin Healey, toen ik alweer moest plassen en bij gebrek aan wc of desnoods een superbowl, stopten we bij een weiland, waar ik snel mijn spijkerboek liet zakken en in de haast per ongeluk over mijn voeten plaste.

Oh, ik hoor het commentaar al van mijn jongste zoon: Mom, de Superbowl is geen beker waar je in kan plassen, de Superbowl is…… ja, ja Steven ik weet het. Literaire vrijheid, zullen we maar zeggen.
Goed, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Pas als het me lukt alle honderd titels te verwerken in één goedlopend verhaal, ben ik aardig op weg naar de Libris literatuurprijs.
Lieve lezer: 100 columns. Neem eens een kijkje, er zit er vast wel eentje tussen die je nog niet gelezen hebt.

%d bloggers liken dit: